Site update ivm trage Flickr API

20-1-2013 door Walther 

Deze site zelf bevat vrijwel geen foto's, alles staat bij Flickr. Flickr heeft een API waarmee je de gegevens uit Flickr kunt gebruiken en inbedden in je eigen site. Ik gebruikte de .NET API om live alles op te halen uit Flickr: zodra ik daar iets postte was de site incl alle sitemaps automatisch bijgewerkt. Nu het aantal foto's en sets op Flick wat groter wordt blijkt deze API toch wat te langzaam naar mijn zin. Zeker het opvragen van sitemaps met alle links en tags maar ook het ophalen van de hele lijst met sets werd te traag. Van het weekend heb ik de site aangepast zodat vanuit de flicker API alle pagina's en indexen gegenereerd worden en de resultaten worden opgeslagen in de onderliggende SQL Server database. De snelheid is flink verbeterd nu, enige nadeel is dat wel even opnieuw moet genereren zodra ik nieuw materiaal op Flickr plaats.