Illegaal hergebruik foto's

16-1-2013 door Walther 

Vandaag kwam ik er achter dat mijn foto werd hergebruikt op een Deense en op een Noorse site voor wetenschappelijk nieuws. Als ik het goed begreep ging het artikel over mogelijke hersenschade die je op kunt lopen door bij voetballen te koppen. De foto is zonder mijn toestemming gebruikt ter illustratie van dat artikel. De licentie lijkt me toch vrij duidelijk:
mijn foto's zijn vrij te gebruiken mits de foto niet wordt aangepast, de maker vermeld wordt en het gebruik niet commercieel is. In dit geval was het watermerk er af gesneden en de sites waren duidelijk commercieel. Triest om vast stellen dat foto´s gewoon zonder over toestemming vooraf hergebruikt worden! Als maker kun je er bitter weinig tegen beginnen. Op mijn aandringen hebben ze de foto inmiddels wel vervangen door een andere.