BLOG

Scrum in Stroud

7-4-2019 door Walther 

Gisteren schoot ik Scrum in Theater Stroud. Wel bijzonder met het podium op de begane grond: Als fotograaf kun je niet even bukkend oversteken naar de andere kant van het podium en tijdens het optreden kun je ook niet omlopen. Voor de pauze dus maar links doorgebracht en na de pauze rechts. Toch een paar fraaie platen kunnen schieten, het licht is in elk geval aanzienlijk verbeterd tov het oude Stroud.

Scrum in Stroud, Putten

Low key naakt

19-3-2019 door Walther 

Vorige week heb ik m'n kantoorruimte even omgebouwd tot studio voor een low-key shoot met Donika. Blij met de resultaten !

Donika Davids

Donika Davids

Brussel

22-2-2019 door Walther 

Vanwege een concertbezoek waren we kort in Brussel en maakten van de gelegenheid gebruik om in en rond Brussel nog wat te shooten.

Donika Davids

Donika Davids

Eerste shoot 2019 met de Elinchrom ELB1200

12-1-2019 door Walther 

Nou de eerste plaat van 2019 is een feit. En het is zeker niet degene die ik aanvankelijk bedacht had te gaan maken!

Donika Davids

Ik had net een nieuwe meer krachtige flitser aangeschaft en met Donika afgesproken deze gelijk maar aan de praktijktest te onderwerpen. Plan was een horrorachtige shoot te doen bij een vervallen boerderijtje. Dus wij op pad, de auto volgeladen met fotoapparatuur, trouwjurk, de bijl uit de schuur en kersenjam voor 'bloedvlekken'. Eenmaal aangekomen op locatie bleek het pandje gesloopt! Terwijl het minimaal 4 jaar daar zo gestaan heeft en tot een paar weken geleden stond het er ook gewoon nog, kak! Plan in duigen dus maar verder gereden op zoek naar een alternatieve locatie. Daar vonden we deze prachtige wilg langs een sloot. Deze even verkend en zo ontstond geheel ongepland m’n eerste naaktfoto in het buitengebied van Putten.
Blij met resultaat en groot respect voor de toewijding van Donika die er ondanks 6 graden buitentemperatuur zeer profi met poses kwam die ik zelf niet direct had kunnen bedenken.
De Elinchrom ELB1200 high sync deed het in elk geval prima, deze gaat bij komende shoots goed van pas komen, ook bij sportfotografie!

Elinchrom ELB1200, behind the scenes

Ruhrgebied

Ter afsluiting van het jaar heb ik twee dagen in het Duitse Ruhrgebied geschoten met Donika. We schoten oa bij Landschaftpark Duisburg Nord en bij Zeche Zollverein. In de omgeving zijn en superveel en enorm grote fotolocaties dus de conclusie is dat we zeker nog een keer terug moeten!

Donika Davids @ Landschafspark Duisburg Nord


Tiger and Turtle – Magic Mountain


Donika @Beekhuizerzand

De samenwerking met Donika bleek geweldig in Antwerpen, gisteren hebben we daarom opnieuw afgesproken om te shooten. Dit keer was het beekhuizerzand in Harderwijk de bestemming. Het was 4 graden buiten en ondanks dat schoten we een foto alsof het zomer was, met het prachtige warme licht van de laatste zonnestralen: respect voor deze enorme bikkel en blij met het resultaat!

Donika Davids @ Beekhuizerzand, Harderwijk

Landgoed Mattemburgh

Voor een feest in de familie was ik ook even in huize Mattemburgh en daar trof ik deze bijzondere kunst aan.
Mattemburgh  Mattemburgh

Canon Experience Days 2018

6-11-2018 door Walther 

Afgelopen zondag heb ik samen met Sietse Jansen de Canon Experience days weer eens bezocht. Ik had niet het idee er nog wat te gaan leren, maar er zijn meestal wel wat coole settings om op los te gaan. Ook hebben we de kans aangegrepen om zelf de nieuwe Eos R ter hand te nemen.

Black light makeup

Verder hebben we nog even rondgeneusd op plekken waar dat eigenlijk niet helemaal de bedoeling was ;)
Park Spoor Noord

Fotoshoot Antwerpen met Donika

Gisteren ben ik de hele dag met de prachtige Donika op pad geweest in Antwerpen. Ik had een aantal locaties in mijn hoofd en had daar vooraf ook wat ideeën en timing bij bedacht. 's Ochtends heb ik eerst wat foto's gemaakt bij de cursus flying trapeze door Ell Circo D'ell Fuego in Sportoptia, daarna zijn we samen de stad doorgesjeesd op jacht naar de ultieme plaat. Uiteindelijk hebben we op één na alle bedachte locaties kunnen bezoeken. Terplaatse kwamen we er bij toeval achter dat Antwerpen ook een china town heeft, dus ook daar hebben we nog wat geschoten 's-avonds.
Met de professionaliteit van Donika liep alles super vlot, geweldig hoe ze zich zonodig op de bijrijdersstoel onderweg naar de volgende locatie al in een andere outfit wurmde :)
Ik kon helemaal los met diverse combinaties van natuurlijk licht en flitslicht, zij op allerlei coole poses en passende outfits voor de locatie. Beide zijn we super tevreden over wat we hebben kunnen maken samen, een gezellige en productieve dag die weer tot veel nieuwe inspiratie heeft geleid!

'Waiting' met Donika Davids, station Antwerpen-Centraal
"Waiting" @ Station Antwerpen-Centraal

China town met Donika Davids
Chinatown Antwerpen

The Real Trip 2018

17-9-2018 door Walther 

Wat was het weer vet, The Real Trip 2018, qua aantal deelnemers het grootste windsurfevent van Nederland! Na een aantal jaren magere wind hadden we vrijdagavond, zaterdag èn zondag voldoende wind om 4 races bij de volwassenen en maar liefst 15 races voor de kids te varen.
Qua eventfotografie zit voor mij elke uitdaging er in: sport, actie, sfeer, livemuziek en feest! Het hele arsenaal kan in actie komen, 400mm tele voor de verre actie, de 24-70 en 70-200 voor de actieshots vanaf de rib, nimar onderwaterhuis voor de kids races, elinchrom flitsset voor wat extra pep bij de buiten shots, 85mm 1.4 voor feest en band etc...
Op de zaterdag en zondag waren ook collega fotograferen Jeroen Helmers en Jan Peter van Popta aanwezig waardoor we dit jaar ook een aantal hele toffe drone foto's hebben. Ik ben kapot nu, maar hier kan ik weer een jaar op teren!

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Arrianne Aukes in Makkum, Friesland bij The Real Trip 2018

Party bij The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Fotoshoot met Donika

20-8-2018 door Walther 

Behoudens wat workshops hier en daar doe ik zelf niet veel één op één model shoots. Ik wil graag mooie platen maken maar ik heb domweg niet zoveel met fashion. Na een bewezen goede klik met Donika tijdens een workshop eerder dit jaar had ik weer met haar afgesproken. Zo kwam het dat ik in m'n favoriete Makkum de prachtige Donika meermaals voor de lens kreeg. Sietse Jansen was m'n broodnodige licht assistent: het waaide flink en de 1.30m octabox was zonder statief niet blijven staan. Super ontspannen hebben we een paar hele toffe platen kunnen maken, ondanks de muggen en boze mieren op de locatie van de shoot. De elinchrom ELB500 voldeed uitstekend, zeker voor herhaling vatbaar!
Donika

Donika

Reuzen Royal de Luxe

18-8-2018 door Walther 

Gisteren de reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden bezocht. Het was veel te druk om de platen te kunnen maken die ik had willen maken, maar in goed gezelschap was het zeker de moeite waard om er even te kijken!
Reuzen van Royal de Luxe Leeuwarden

Workshops Makkum

3-8-2018 door Walther 

Zo, het zit er op, deze week twee fotoworkshops gegeven op de Holle Poarte in Makkum, een Nederlandse groep en een Duitse groep. Een beproeving want het was zo heet dat m'n meebrachte dino fotomodellen bekant smolten van de hitte ;) Super tof om te doen en leuk te horen dat de deelnemers erg enthousiast waren. Volgend jaar misschien nog maar eens doen dit!

Bruiloft Jan en Inge

10-9-2018 door Walther 

Bruiloften schiet ik niet veel, ik hou domweg niet zo van zwijmelen of andermans zoetsappigheden. Bruidsfotografie is dan ook niet helemaal mijn ding en ik beperk het dan ook maar tot maximaal één bruiloft per jaar. Met Inge had ik al supertof samengewerkt tijdens de sportmarathon, ze is lekker direct en expliciet en Jan bleek ook lekker nuchter. Na ampel beraad en het feit dat ik behoorlijk de creatieve vrijheid kreeg, besloot ik toch maar ja te zeggen toen ze me vroegen. Ter voorbereiding zijn we eerst een keer samen op de trouwlocatie wezen kijken om even een beeld te krijgen van de situatie ter plekke.
Afgelopen zaterdag was het zover, ik ben er de hele dag vanaf het aankleden tot het feest 's avonds bij geweest. Het bleek behoorlijk intensief want je wilt niks missen, voor bepaalde momenten is er immers geen tweede kans om het moment opnieuw te vangen. Naar hen en de gasten wil je de kalmheid zelve zijn, maar intern was ik continu bezig met het tijdschema, de beste positie en flashsettings voor de situaties die gingen komen. Ook enig improvisatietalent bleek noodzakelijk vooral toen bepaalde ingestudeerde loopjes in de praktijk een stuk sneller werden uitgevoerd ;)

Jan en Inge

De ontvangst, ceremonie, diner en feest waren gelukkig op één prachtige locatie: de Mariënhof in Amersfoort. Dat maakte het voor mij logistiek gezien een stuk rustiger. Ik kreeg keurig een eigen ruimte voor m'n gear en om tussen de bedrijven door accu's te laden, memorycards te backuppen en foto's te bewerken. Complimenten voor de professionaliteit en vriendelijkheid waarmee alles geregeld werd daar, een aanrader!

Binnentuin trouwlocatie De Mariënhof Amersfoort

Was het tof? Ja het was toch wel gaaf om te doen, je bent toch getuige van een aantal hele intieme momenten en dat deed me meer dan ik had verwacht! Ik heb niet de ambitie om dit veel vaker te gaan doen. De wetenschap dat ik het kan, maar ook dat ik het niet hòef te doen is prima :)
Wat ik het minst leuk vond is dat ik regelmatig van gasten verzoeken kreeg om een bepaalde foto te maken. Een aantal verzoeken heb ik beleefd geweigerd. Iemand had tijdens het feest de schoenen van Inge bemachtigd, of ik daar ff een foto van wou maken? Eeh nee. Of ik van iemand ff een hele chille tinder profielfoto wou schieten?! Nou nee dus. Een aantal vragen als 'wil je van ons gezin/onze groep een foto maken' heb ik wel gedaan, maar vooral geplaybacked, gheghe.
Tips worden gewaardeerd maar ik leg liefst de spontaniteit vast en maak daarbij mijn eigen beeldkeuzes, dàt is uiteindelijk ook waarom ik door Jan en Inge ben gevraagd :) Bedankt voor jullie vertrouwen in mij Jan en Inge, het was een hele verantwoordelijkheid maar zeker ook een eer om jullie prachtige dag op mijn manier vast te mogen leggen!

Jan en Inge, party!

Total Agri Beachpull 2018

15-7-2018 door Walther 

Gisteren op uitnodiging van Kolmer Elektromotoren de Total Agri Beachpull 2018 kunnen bezoeken. Kolmer is een van de sponsoren van het Puttense pullingteam The Riddle. De beachpull schijnt een van de grotere tractor pulling events in Nederland te zijn. Het wordt al jaren in Putten georganiseerd maar ik was er nog niet eerder geweest. Ik heb op zich zelf niet heel veel met tractoren of landbouwmachines maar het is altijd leuk om te zien als mensen hun ziel en zaligheid in een hobby stoppen. Zeker leuk om een keer de sfeer te proeven dus. De grootste uitdaging bleek om een goede plek te vinden om fatsoenlijk te kunnen pannen zonder dat er een passerende bezoeker met blaadje bier door het beeld liep ;)
Total Agri Beachpull 2018

Total Agri Beachpull 2018 Een selectie van foto's staat weer op m'n Flickr pagina.