BLOG

Elgfsteden zwemtocht Maarten van der Weijden

22-6-2019 door Walther 

Zaterdag om 4:00 uur opgestaan in Makkum om op een aantal plekken de elfsteden zwemtocht van Maarten van der Weijden vast te kunnen leggen. Ondertussen getrakteerd op een prachtige zonsopkomst!

Aankomst Maarten van de Weijden in Sloten

Zonsopkomst in het Friese landschap bij Balk

Naaktfotografie Kootwijkerzand

14-6-2019 door Walther 

Het was afgelopen vrijdag weliswaar even sjouwen met een bolderwagen vol gear door het mulle zand, maar wat is #kootwijkerzand toch een mooie locatie! Populair ook, we zijn een kinderverjaardag, drone piloten, picknickers, wandelaars en andere fotografen tegengekomen daar. Mocht je erheen gaan: vertrouw niet op de route van google maps, die brengt je tot aan een afgesloten weg, niet tot de parkeerplaats.....
Door z'n omvang is de Deep Octa (1m) wel wat onhandig en windgevoelig, maar het licht icm de Elinchrom ELB1200 is wel echt top. Deze plaat bijna direct uit de camera, nauwelijks editing nodig, alleen wat details ophalen en wat kleine schaduwen wegpoetsen.
Relaxte shoot weer met Donika, blij met het resultaat!

Naaktfotografie bij Kootwijkerzand

Recreatiefotografie met modelgezin

7-6-2019 door Walther 

Vandaag met een 'modelgezin' op pad geweest om een recreatiepark te fotograferen. Het zonnnetje werkte niet mee, dus met flitslicht en editing de zomerse look moeten toepassen. Intensief maar mooi dagje weer!

Elichrom ELB1200, rotalus Deep Octa

Kitesurfen op Makkum

27-4-2019 door Walther 

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer eens geschoten met de 400mm op Makkum.

Kitesurfen in Makkum, Friesland

Kitesurfen in Makkum, Friesland

Donika in de polder

26-4-2019 door Walther 

Het tulpenveldje waar we gepland hadden te schieten bleek net getopt. Geen nood, dan maar een typische Nederlandse setting in de polder gefotografeerd met molens, bruggen en dijken.

Donika Davids in de polder

Gemeentemuseum Den Haag

18-4-2019 door Walther 

Gisteren schoot ik in het gemeentemuseum Den Haag. Een fantastisch art deco gebouw van Berlage waar we natuurlijk ook de expositie van Erwin Olaf bekeken. Zelf iets maken was eigenlijk leuker dan alleen maar kijken :)

gemeentemuseum Den Haag

gemeentemuseum Den Haag, Donika Davids

Scrum in Stroud

7-4-2019 door Walther 

Gisteren schoot ik Scrum in Theater Stroud. Wel bijzonder met het podium op de begane grond: Als fotograaf kun je niet even bukkend oversteken naar de andere kant van het podium en tijdens het optreden kun je ook niet omlopen. Voor de pauze dus maar links doorgebracht en na de pauze rechts. Toch een paar fraaie platen kunnen schieten, het licht is in elk geval aanzienlijk verbeterd tov het oude Stroud.

Scrum in Stroud, Putten

Low key naakt

19-3-2019 door Walther 

Vorige week heb ik m'n kantoorruimte even omgebouwd tot studio voor een low-key shoot met Donika. Blij met de resultaten !

Donika Davids

Donika Davids

Brussel

22-2-2019 door Walther 

Vanwege een concertbezoek waren we kort in Brussel en maakten van de gelegenheid gebruik om in en rond Brussel nog wat te shooten.

Donika Davids

Donika Davids

Eerste shoot 2019 met de Elinchrom ELB1200

12-1-2019 door Walther 

Nou de eerste plaat van 2019 is een feit. En het is zeker niet degene die ik aanvankelijk bedacht had te gaan maken!

Donika Davids

Ik had net een nieuwe meer krachtige flitser aangeschaft en met Donika afgesproken deze gelijk maar aan de praktijktest te onderwerpen. Plan was een horrorachtige shoot te doen bij een vervallen boerderijtje. Dus wij op pad, de auto volgeladen met fotoapparatuur, trouwjurk, de bijl uit de schuur en kersenjam voor 'bloedvlekken'. Eenmaal aangekomen op locatie bleek het pandje gesloopt! Terwijl het minimaal 4 jaar daar zo gestaan heeft en tot een paar weken geleden stond het er ook gewoon nog, kak! Plan in duigen dus maar verder gereden op zoek naar een alternatieve locatie. Daar vonden we deze prachtige wilg langs een sloot. Deze even verkend en zo ontstond geheel ongepland m’n eerste naaktfoto in het buitengebied van Putten.
Blij met resultaat en groot respect voor de toewijding van Donika die er ondanks 6 graden buitentemperatuur zeer profi met poses kwam die ik zelf niet direct had kunnen bedenken.
De Elinchrom ELB1200 high sync deed het in elk geval prima, deze gaat bij komende shoots goed van pas komen, ook bij sportfotografie!

Elinchrom ELB1200, behind the scenes

Ruhrgebied

Ter afsluiting van het jaar heb ik twee dagen in het Duitse Ruhrgebied geschoten met Donika. We schoten oa bij Landschaftpark Duisburg Nord en bij Zeche Zollverein. In de omgeving zijn en superveel en enorm grote fotolocaties dus de conclusie is dat we zeker nog een keer terug moeten!

Donika Davids @ Landschafspark Duisburg Nord


Tiger and Turtle – Magic Mountain


Donika @Beekhuizerzand

De samenwerking met Donika bleek geweldig in Antwerpen, gisteren hebben we daarom opnieuw afgesproken om te shooten. Dit keer was het beekhuizerzand in Harderwijk de bestemming. Het was 4 graden buiten en ondanks dat schoten we een foto alsof het zomer was, met het prachtige warme licht van de laatste zonnestralen: respect voor deze enorme bikkel en blij met het resultaat!

Donika Davids @ Beekhuizerzand, Harderwijk

Landgoed Mattemburgh

Voor een feest in de familie was ik ook even in huize Mattemburgh en daar trof ik deze bijzondere kunst aan.
Mattemburgh  Mattemburgh

Canon Experience Days 2018

6-11-2018 door Walther 

Afgelopen zondag heb ik samen met Sietse Jansen de Canon Experience days weer eens bezocht. Ik had niet het idee er nog wat te gaan leren, maar er zijn meestal wel wat coole settings om op los te gaan. Ook hebben we de kans aangegrepen om zelf de nieuwe Eos R ter hand te nemen.

Black light makeup

Verder hebben we nog even rondgeneusd op plekken waar dat eigenlijk niet helemaal de bedoeling was ;)
Park Spoor Noord

Fotoshoot Antwerpen met Donika

Gisteren ben ik de hele dag met de prachtige Donika op pad geweest in Antwerpen. Ik had een aantal locaties in mijn hoofd en had daar vooraf ook wat ideeën en timing bij bedacht. 's Ochtends heb ik eerst wat foto's gemaakt bij de cursus flying trapeze door Ell Circo D'ell Fuego in Sportoptia, daarna zijn we samen de stad doorgesjeesd op jacht naar de ultieme plaat. Uiteindelijk hebben we op één na alle bedachte locaties kunnen bezoeken. Terplaatse kwamen we er bij toeval achter dat Antwerpen ook een china town heeft, dus ook daar hebben we nog wat geschoten 's-avonds.
Met de professionaliteit van Donika liep alles super vlot, geweldig hoe ze zich zonodig op de bijrijdersstoel onderweg naar de volgende locatie al in een andere outfit wurmde :)
Ik kon helemaal los met diverse combinaties van natuurlijk licht en flitslicht, zij op allerlei coole poses en passende outfits voor de locatie. Beide zijn we super tevreden over wat we hebben kunnen maken samen, een gezellige en productieve dag die weer tot veel nieuwe inspiratie heeft geleid!

'Waiting' met Donika Davids, station Antwerpen-Centraal
"Waiting" @ Station Antwerpen-Centraal

China town met Donika Davids
Chinatown Antwerpen