Fotowerk in glossy 'Buitengewoon Putten'

7-5-2014 door Walther 

In opdracht van VVV Putten en winkeliersvereniging WCP is door Spirion ism BDU de glossy 'Buitengewoon Putten' gemaakt. Nu associeer ik zelf de term 'glossy' met luxe (en dat is niet direct de associatie die ik zelf met Putten heb), maar goed, 'gids' of 'magazine' waren zelfs voor Putten wat gedateerde termen ;)  
In elk geval staan er wat mooie 2 page spreads met mijn fotowerk in en her der wat los fotowerk. Qua fotografie was het een leuke uitdaging, enerzijds vanwege de onderwerpen, maar vooral ook vanwege de zeer korte tijd waarin alles gerealiseerd moest worden. Probeer maar eens het Solse gat fotograferen met een zomerse maar toch mysterieuze sfeer. Begin april is het Solse gat namelijk gewoon een grote kuil en er groeit nog geen blaadje aan de boom. 
Verder is het voor mij als fotograaf wel wat angstig als een vormgever in je zorgvuldig uitgesneden foto's gaat knippen. Je hebt immers zelf toch een bepaalde smaak, en dan is het wel even afwachten hoe de opdrachtgevers en vormgever hun wensen verwerken in het eindproduct. De fotosessies met de geïnterviewden Jan Mastenbroek, Martijn Holtes en Maya Bock waren erg leuk om te doen en er zitten zeker wat geslaagde pagina's bij. Met name de pagina's over Ilse Bock vind ik erg mooi geworden. Het blad wordt huis aan huis verspreid in Putten, ik ben benieuwd naar de reacties.....
Glossy Buitengewoon Putten