BLOG Juni 2013

Triggertrap flash adapter

30-6-2013 door Walther 

Dit ziet er interessant uit, een iphone app om flitsers te triggeren: Triggertrap Flash Adapter. Ik gebruik de triggertrap nu al om timelapses te kunnen schieten, maar dit is een leuke nieuwe variant!

Puttense sportmarathon 2013 een succes

29-6-2013 door Walther 

Vanaf 1982 was de Puttense sportmarathon een geweldig succes. In de jaren 90 is het jaarlijks terugkerend evenement gestopt. Geweldig dat deze traditie nu in 2013 nieuw leven is ingeblazen! Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag heb ik bijna alle sporten bezocht, 's-middags de kids, daarna de volwassenen.
Slecht 2,5 uur geslapen om zo veel mogelijk vast te kunnen leggen. Fototechnisch een flinke uitdaging omdat elke sport zo zijn eigen instellingen vergen. Vooral het eindspel ging er erg fanatiek aan toe, het was bijna onmogelijk de snelheid goed vast te leggen in een sporthal met slecht licht. Ook het zwembad is niet echt een optimale plek voor het schieten van mooie foto's. Desondanks niet ontevreden over de resultaten, de highlight's staan er al op, ik zal gaandeweg nog wat extra materiaal uitwerken en online zetten. Hier de kids en hier de volwassenen.
Fotograferen @sportmarathon
Het is lastig keuze's maken trouwens. Ik wilde enerzijds graag aan mijn portfolio werken: andere sporten fotograferen dan ik normaal doe, en daarbij ook sfeer, actie en emotie laten zien. De geijkte foto's worden immers wel door een ander gemaakt: degene die je in de krant ziet van de wethouder/burgervader die een evenement opent/afsluit en de obligate overzichtsfoto waarop je ziet hoeveel deelnemers er wel niet zijn.
Aan de andere kant wil je ook veel deelnemers laten zien omdat die het leuk vinden zichzelf terug te zien. Dat betekent ook foto's publiceren die op zich technisch ok zijn, maar die ik zelf eigenlijk niet bijzonder genoeg vind. Pfff, dilemma´s.......

Sportmarathon Putten 2013

28-6-2013 door Walther 

Vrijdagmiddag en zaterdag de Puttense sportmarathon fotograferen. Veel verschillende sporten op verschillende plekken, dus dat wordt keuzes maken...

Canon 70D specs bekend

27-6-2013 door Walther 

De specs van de Canon 70D die op 2 juli 2013 uit zou moeten komen staan op canon rumors:

 • 20.2mp CMOS Sensor
 • DIGIC 5+
 • 19pt AF System (All Cross Type)
 • 7fps
 • Built-in WiFi
 • 3″ Vari-Angle Touch Screen LCD
 • ISO 12,800 Maximum
 • Dual Pixel CMOS Autofocus
 • Full HD Video
 • HDR
 • Multiexposure Mode
 • LP-E6 Battery

Ziet er veelbelovend uit, dat belooft wat voor de 7D mk II ! Ik ben met name erg benieuwd naar het nieuwe AF systeem.

Huldiging Puttense sportkampioenen

19-6-2013 door Walther 

Vanavond werden de Putten'se sportkampioenen gehuldigd. Toch leuk om je eigen promo filmpje van de SDC E5 geprojecteerd te zien, maar nog leuker om de trotse snuiten van de SDC E5 teamleden te zien:)

Experiment: Herdenking laatste avondvierdaagse

14-6-2013 door Walther 

De avondvierdaagse is zo'n typisch Puttens gebeuren waarvan je altijd de traditionele plaatjes van de fanfare en kinderen behangen met snoep ziet. Het is ook moment waarop de meest wonderlijke mensen de straat op gaan. Een natuurlijk komt een andere groep de lopers aangapen als ze door het dorp heen sjouwen. Veel lopers voelen zich toch wel wat bezwaard, getuige het aantal 'boer met kiespijn' foto's wat ik kon maken. Ik heb zelf één avondje als begeleider meegelopen, en dan herken je de gêne direct;)
Ik wilde eens proberen om precies hetzelfde evenement op een andere manier in beeld te brengen. Dat is redelijk gelukt met deze serie: Herdenking laatste avondvierdaagse.
Beeld is suggestief, je kunt een vrolijke gebeurtenis prima heel somber in beeld brengen of juist omgekeerd. Leuk om hiermee te experimenteren!

Release Adobe Camera Raw 8.1 en DNG Converter 8.1

10-6-2013 door Walther 

Adobe heeft vandaag Camera Raw 8.1 and DNG Converter 8.1 vrijgegeven. Deze release brengt naast wat bugfixes ondersteuning voor nieuwe camera's, lenzen en HiDPI displays.

Green screen project vordert

6-6-2013 door Walther 

Het green screen project voor Re-actief vordert gestaag. Het plan: via een touch screen kan iemand een foto van zichzelf voor een groene wand laten maken. Via software haal ik de groene achtergrond er af, zet er een zelf gekozen achtergrond achter. Vervolgens maak ik een aantal gepersonaliseerde afbeeldingen met de persoon samen met verschillende producten.Een erg leuk project : photography meets IT; de perfecte combi tussen mijn fotografie en mijn IT werk vanuit PS Business Support.