BLOG September 2013

44 MP camera in de maak?

24-9-2013 door Walther 

Volgens CanonRumors wordt er door Canon getest met 44.7 MP camera. Tja, als ze al bezig zijn met 4K televisie dan mag fotografie natuurlijk ook wel wat opschalen. Dit zal wel een flinke impact op de verder workflow hebben: nog dikkere geheugenkaarten, storage, backup en PC verwerkingskracht om alles nog na te bewerken.
Mijn allereerste PC had wel 3Mb geheugen en een 20 Mb hardisk. Dat mijn mobiele telefoon later meer intern geheugen zou hebben dan mijn harddisk kon ik me toen ook niet voorstellen, dus ik laat me verrassen :)

Waar zijn alle WUXGA laptops gebleven?!

11-9-2013 door Walther 

Al jaren ben ik fan van de Thinkpad, eerst van IBM nu Lenovo. Ik heb er meerdere gehad oa de T43P en W500. Mijn trouwe werkpaard is de Lenovo W701:   inmiddels uitgerust met twee Samsung 840 pro SSD's van 256Mb en 16Gb memory, I7 CPU en 17" WUXGA scherm met een resolutie van 1920x1200. Natuurlijk helemaal verknocht aan het full size keyboard met het rode  trackpoint pieletje welke ik zowel links- als rechtshandig kan gebruiken. Die knoepert van een netvoeding doet prima dienst als koffie warmhoudplaat ;) 
Mijn ontwikkelwerk doe ik binnen VMWare in virtuele machines, Adobe CS6 Production Premium voor Photoshop en Premiere.
De W701 begint inmiddels wel wat op leeftijd te raken, maar wat blijkt: WUXGA laptops zijn er bijna niet meer!  Lenovo doet niet veel meer op mobile workstation gebied en de topmodellen van de grote merken komen niet boven de 1920x1200 :(  Juist bij beeldbewerking en bij software ontwikkeling (Visual Studio's talrijke property schermpjes), is elke pixel extra een voordeel. Als Windows gebruiker zie ik de stap naar een Macbook pro met Retina nog niet helemaal zitten. Samsung lijk op de goede weg met deze dit Samsung Ativ Book 9 met een display van 3200x1800. Ben alleen benieuwd hoe praktisch dat in de praktijk uitpakt omdat het scherm maar 13" is....Inmiddels is de W540 geintroduceerd, weliswaar geen WUXGA maar wel IPS. Even afwachten maar of dit betaalbaar uit gaat pakken....

Beach on Wheels 2013

1-9-2013 door Walther 

Beach on Wheels 2013 was een leuk evenement en voor mij een aardige fotografische uitdaging. Voor het vangen van de sfeer kun je de tijd nemen en goed observeren, het fotograferen van motorsport en de muziek vragen weer hele andere vaardigheden.
De low light prestaties van de 5D mk III bleken in elk geval zeer waardevol bij de nachtcross en tijdens de muziek acts. Veel materiaal moet nog uitgezocht maar ik ben zeker niet ontevreden over de eerste resultaten: dag 1 en dag 2
Nu nog al mijn apparatuur weer zien te ontdoen van al het stof....

Motorcross beach on wheels 2013