Puttense sportmarathon 2013 een succes

29-6-2013 door Walther 

Vanaf 1982 was de Puttense sportmarathon een geweldig succes. In de jaren 90 is het jaarlijks terugkerend evenement gestopt. Geweldig dat deze traditie nu in 2013 nieuw leven is ingeblazen! Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag heb ik bijna alle sporten bezocht, 's-middags de kids, daarna de volwassenen.
Slecht 2,5 uur geslapen om zo veel mogelijk vast te kunnen leggen. Fototechnisch een flinke uitdaging omdat elke sport zo zijn eigen instellingen vergen. Vooral het eindspel ging er erg fanatiek aan toe, het was bijna onmogelijk de snelheid goed vast te leggen in een sporthal met slecht licht. Ook het zwembad is niet echt een optimale plek voor het schieten van mooie foto's. Desondanks niet ontevreden over de resultaten, de highlight's staan er al op, ik zal gaandeweg nog wat extra materiaal uitwerken en online zetten. Hier de kids en hier de volwassenen.
Fotograferen @sportmarathon
Het is lastig keuze's maken trouwens. Ik wilde enerzijds graag aan mijn portfolio werken: andere sporten fotograferen dan ik normaal doe, en daarbij ook sfeer, actie en emotie laten zien. De geijkte foto's worden immers wel door een ander gemaakt: degene die je in de krant ziet van de wethouder/burgervader die een evenement opent/afsluit en de obligate overzichtsfoto waarop je ziet hoeveel deelnemers er wel niet zijn.
Aan de andere kant wil je ook veel deelnemers laten zien omdat die het leuk vinden zichzelf terug te zien. Dat betekent ook foto's publiceren die op zich technisch ok zijn, maar die ik zelf eigenlijk niet bijzonder genoeg vind. Pfff, dilemma´s.......