Woonzorgcentrum de Schauw voor de sloop

8-11-2013 door Walther 

Gisteren de kans gehad om in het hoofdgebouw van woonzorgcentrum "de Schauw" in Putten wat platen te schieten. Binnenkort start de asbestsanering en dan gaat het tegen de vlakte. Ik was eigenlijk wat te laat, het merendeel aan inrichting was al weg en de stroom was al afgesloten.
Manager Kleis Hensen gaf me ondanks de troep alle ruimte om ea te verkennen. Ik heb toch nog wat leuke details kunnen vangen, hartelijk dank voor deze mogelijkheid! Erg bijzonder trouwens om bij een enorme stilte door zo´n groot gebouw te lopen en wat spaarzame getuigen van eerdere bewoners en werknemers tegen te komen. 
In principe zou je objecten neer kunnen leggen voor een mooie compositie, maar ik had heel erg de neiging het precies zo vast te leggen zoals ik het aantrof. Maf eigenlijk, je weet dat het gesloopt wordt en de rommel de container in gaat, maar toch ontstaat een gevoel dat je alleen getuige bent en niets mag aanraken. In elk geval me keurig aan het urbex motto "Leave nothing but footprints, take nothing but pictures" gehouden.
Een leuk experiment en zeker de moeite waard om eens vaker een slooppand te verkennen. De eerste uitwerkingen in deze fotoset, meer volgt. In elk geval genoeg materiaal voor een regenachtige zondagmiddag verzameld, bijvoorbeeld voor nog een mooie set in zwart/wit :).