The Real Trip 2017

21-9-2017 door Walther 

Het zit er weer op, The Real Trip 2017, een van de grootste surf evenementen van Nederland en voor mij toch echt het allermooiste event van het jaar om te fotograferen! Het is ook drie dagen echt hard werken want je wilt eigenlijk alles zien/vastleggen en ondertussen materiaal uitwerken om te posten op social media. Tussendoor regelmatig gear en memorycards wisselen en niet vergeten tijdens eten en slapen de accu’s in de laders te doen. Dit jaar was er een zoon die voor het eerst mee deed en even hulp nodig had bij optuigen en sjouwen en in al mijn wijsheid had ik ook nog bedacht ea te willen filmen. Aanpassingen in de event ranking software en een crashende laptop met de software voor het grote videoscherm moesten ook nog even ingepast.

Meermaals wisselen van gear en/of outfit maakte het super dynamisch: de ene keer sta je met zeiljack en korte telelens in de boot dan weer met de grote telelens en monopod op het strand. Snel een wetsuit aan, camera ombouwen in het onderwaterhuis voor actieshots vanuit het water, ’s-avonds sta je weer met groothoek en flitser bij band, tombola en party paraat. Kortom, het vraagt nogal wat gear, skills en doorzettingsvermogen maar het is supervet en dankbaar om te doen!

Het mooie van de Real Trip is dat elk crewlid afzonderlijk er voor de volle 100% voor gaat. De crew bij de registratie ziet bijna niets van wat er buiten gebeurt, de crew op het rondingschip ziet overdag bijna alleen maar water, de crew op de boten mist het strandprogramma etc. Ondertussen moeten er stands’s nachts bewaakt worden, goodiebags gevuld, licht en geluid geregeld etc. etc. Ik heb de mazzel wèl alles te zien en dat kan alleen door zo’n super crew! Een crew zonder kostbaar evenementenbureau of dikke subsidie, maar een club van enthousiaste doeners met liefde voor de sport. Ik ben trots om daar deel van uit te mogen maken!

Het enthousiasme van crew straalt uit naar de bezoekers wat ik heb ondanks het feit dat er weinig wind was eigenlijk alleen maar super positieve feedback gehad. De aftermovie moet nog gemaakt, de evaluatie moet nog plaatsvinden, maar wat hebben we enorm genoten, ik kijk nu al weer uit naar de 2018 editie van The Real Trip !