Feisol TT 15 mk II mini statief

1-12-2016 door Walther 

Al lang ben ik op zoek naar een licht en klein ministatief voor long exposure opnamen. Bijvoorbeeld bij een citytrip of stadswandeling heb je niet altijd zin om een groot statief mee te zeulen. Helaas leveren brugleuningen. prullenbakken etc niet altijd de juiste hoek op.
Ik ben gek op lage standpunten en de fisheye dus een monster apparaat hoeft het nu ook weer niet te zijn.  M'n oude gorillapod is domweg te licht voor een flinke DLSR met grip, die zakt door z'n hoeven. Een echt alternatief was ik nog steeds niet tegengekomen, tot nu: het Feisol TT 15 mk II mini statief. Hij weegt maar 200 gram en kan toch 8 kg dragen! Superkwaliteit en voor het gebodene zeker niet duur: 79,00 euro.

FEISOL mini statief TT-15 mk II
Een stevig balhoofd hakt er weer in qua gewicht (en prijs) dus ik gebruik hem nu zonder balhoofd maar met een goedkope arcaswiss compatibele quick release (voor een appel en en ei op ebay gescoord). Door de verstelbare pootjes kan ik de meeste hoeken wel maken en ik gebruik toch vaak de fisheye. Ga ik bewust op pad voor long eposures, dan zeul ik m'n grote induro statief wel mee. Maar vanaf nu ben ik ook altijd klaar om toch wat te kunnen doen als de gelegenheid zich voordoet. Deze gaat mijn fototas niet meer verlaten!