De plaat en zijn verhaal: De Container

20-2-2013 door Walther 

Toen ik bij school Steenenkamer parkeerde om de bison te fotograferen stond hij daar: een grote rode container eenzaam op het parkeerterrein. Zijn inhoud bleef grootdeels verborgen en het trapje lokte argeloze bezoekers naar boven, dat was wel duidelijk. Het had iets sinisters.
Normaal ben ik niet zo’n Photoshopper maar eenmaal thuis voorzag ik deze foto van de onweerslucht die ik vorig jaar bij strand Nulde fotografeerde: het benadrukt perfect de sfeer van die onheilspellende container met dat trapje.
Tijdens het fotograferen werd ik aangesproken door twee verontruste buurtbewoners. Ze vroegen zich af wat er aan de hand was en waarom ik die container fotografeerde. Misschien dat het trapje hen ook gelokt had?

Foto en tekst geplaatst op Puttens Weekblad in het kader van project 52.