Canon RF 15-35mm f2.8L IS USM

10-1-2021 door Walther 

Na ampel beraad heb ik mijn meest gebruikte lens, de Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM maar ingeruild voor de RF versie ervan: de RF 15-35mm f2.8L IS USM. In de praktijk gebruik ik mijn 5D mk IV alleen nog als backup camera en voor in het onderwater huis. De 24-70 en 70-200 EF versies zijn dan prima. Ik ben zuinig op mn gear, de EF zag er nog perfect uit. Ik kreeg een betere inruilprijs dan de boekwaarde bij kameraexpress en ik had ook nog recht op EUR 250 cashback vanwege de aanschaf van m'n R5. Geen redenen dus om het niet doen.
Door de EF groothoek in te ruilen op een RF versie kan ik nu zonder adapter schieten. Erg veel verschil tov zijn voorganger heb ik overigens nog niet bemerkt, die 1mm extra wijd merk je nauwelijks. Wel heeft deze de programmeerbare control ring. Maar omdat die nog niet echt in m'n vingergeheugen zit (alleen de 50mm heeft hem ook) doe ik daar nog niet veel mee. Het enige wat me verder opvalt is dat de lensdop aan de achterkant bij de RF lenzen er niet zo blindelings makkelijk opgaat als bij de EF lenzen. Toen de lens er eindelijk arriveerde (tante pos had weer eens zo'n moment) was er niet veel te schieten. Dus ik ben maar ff snel door hometown Putten gereden op zoek naar een plek voor de achtergrond voor een selfie. Op kantoor met dezelfde lens m'n voeten tegen een witte achtergrond geschoten en deze met fotoshop erin geplakt. Het was lang geleden sinds m'n 52 weken selfieproject, dus leuk om weer eens te doen!

Giant Down, Canon RF 15-35mm f2.8L IS USM