BLOG Juni 2020

Motor shoot

29-6-2020 door Walther 

De BMW van Tycho werd verkocht en we hadden nog één dag hem te vereeuwigen. Shoots met motoren had ik nog niet eerder gedaan maar juist daarom leuk dit eens aan te pakken. Snel via google streetview een verlaten ogend terrein in de buurt gezocht zo kwam deze plaat tot stand. Het omgevingslicht was niet heel denderend maar met de Elinchrom flitsers bleek de boel aardig te pimpen. De ELB400 en ELB500 met gridded stripboxes gebruikt en als hoofdlicht de ELB1200 met een big octa.

Tycho en Donika

Behind the scenes
Met flits kun je ook een saaie locatie de look geven die je wilt!

Huwelijk André en Maritza

25-6-2020 door Walther 

Aan de vooravond van The Real Trip - Beach to Beach 2019 maakte ik met Donika als flitsassistente de foto van André's aanzoek door 'wel héél toevallig' bij hem en zijn Maritza in de buurt te zijn. Gisteren maakten we wederom als team de cirkel compleet en legden we het huwelijk vast op Droompark Bad Hoophuizen. Een andere locatie dan het strand was ondenkbaar natuurlijk. We troffen André nog nèt niet in een druipend surfpak aan maar wel met een big smile en de mededeling dat hij net gesurfd had. Een geweldige dag was het en een voorrecht om dat in deze corona tijd vast te mogen leggen!

Trouwen André en Maritza

Trouwen André en Maritza

Dutch Summer part II

13-6-2020 door Walther 

Het was vorige week wel ff een kwestie van heel goed timen om deze plaat te kunnen maken: de schommel bleek ondanks het 'slechte weer' namelijk ook populair bij passerende senioren en stelletjes met kinderen. Dus het kwam weer aan op het ultieme #teamwork met Donika: op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en bliksemsnel werken: BAM en we hebben de plaat!
En nèt voor de bui los ging zaten we weer aan de andere kant van de dijk in de auto. Het blijft geweldig om op deze manier uniek beeld te maken!

Er was wel erg veel wind dus de octabox die ik had willen gebruiken bleek echt geen optie. Ik heb de Elinchrom ELB500 op full power gebruikt hier, handheld, zonder modifiers verder (alleen een kleine reflector). In de nabewerking heb ik met photoshop een wat desaturated look gegeven aan het geheel.

Dutch Summer, Donika Davids

Dutch Summer

8-6-2020 door Walther 

Slecht weer met veel regen voorspeld, ideaal voor een mooie plaat op het strand!

Dutch Summer