500px

16-7-2019 door Walther 

Al jaren post ik mijn foto's op flickr. Het oorspronkelijke platform waarbij fotografen commentaar geven op elkaars werk is het allang niet meer. Het zijn naar mijn idee nu vooral bots die eindeloos likes verzamelen op middelmatige foto's. Als hosting platform met onbeperkte opslag is het echter niet duur en de kwaliteit blijft behouden.
Bij facebook en instagram worden de foto's die je post ernstig gecomprimeerd: de kleur en kwaliteit gaan hard achteruit. Op facebook kun je er nog links bij zetten, maar het bereik van een zakelijke pagina is erg beperkt als je niet betaalt voor advertenties en zeker niet al je volgers zien alles wat je post.
Op insta kun je daar door het beperkte formaat de kwaliteit niet echt laten zien. Op beide platforms lijken de likes wat terug te lopen momenteel. Misschien is het de zomer of zijn mensen social media moe. Van likes kan ik overigens niet eten en beide platforms brengen me voorzover ik kan nagaan geen nieuwe klanten, die krijg ik vooral van mond tot mond reclame. Ik vraag me dus wel eens af of het zin heeft om ├╝berhaupt nog te posten daar.
Maar goed, je wilt toch laten zien wat je maakt en feedback erop krijgen. Ik heb mijn 500px account maar weer eens tot leven gewekt, oud spul eraf, recent spul er op. Maar eens zien of het wat brengt. Ik vrees eigenlijk dat het hetzelfde verhaal is als flickr, maar we zullen zien....
Wil je me daar volgen? Check mijn 500px profiel.