Yongnuo remote flash triggers, maar welke dan?!

5-7-2014 door Walther 

Ik ben het spoor even bijster. Om mijn flitsers aan te sturen gebruik ik de Yongnuo YN622C: goedkoop ETTL, HSS en super handige extra infrarood AF assist light. Ideaal om mijn YN-568EX en YN-560 III's remote te triggeren. Groot nadeel: de pietepeuterige knopjes aan de zijkant zitten niet verzonken waardoor je wat tè makkelijk van kanaal wisselt en de remote flashes geheid niet meer af gaan. Ander nadeel: de power op de slaves kun je niet op afstand instellen, dus dat moet manueel.
Al maanden is er de Yongnuo YN-622N-TX waarmee je wel die remote power control hebt, echter er was alleen de Nikon versie. Volgens flashhavoc is dan nu eindelijk ook de Canon versie uit: de YN-622C-TX. Dat lijkt een logische keuze: handig display, knopjes bovenop, ETTL en remote manual met elkaar te combineren. Maar wat wil nu het geval: tegelijkertijd brengen ze ook even de YN-560-TX uit. Daarmee zou ik de 560's remote kunnen bedienen zonder dat er extra remote tranceivers nodig zijn: dus minder batterijen, minder wiebelige constructie van dingen op elkaar. Maar helaas: geen ondersteuning om te mixen met de 622's, geen HSS. En dan is er natuurlijk ook nog de YN-E3RT, compatible met Canon's eigen RT systeem, weather sealing en compatible met de nog komende YN-600EX-RT. Zucht, één merk met aardige producten tegen een redelijke prijs, maar 3 verschillende systemen elke met hun eigen pro's en cons.....

Yongnuo triggers YN-622C, YN-560TX, YN-E3RT
vlnr: Yongnuo YN-622C, YN-622C-TX, YN-560TX en YN-E3RT

Om kort te gaan:

  • De YN-622-TX en YN-622C zijn full ETTL en Remote Manual
  • De YN560-TX and YN-560 III flitser zijn alleen Remote Manual 

 De uitdaging: 1x YN-568EX en twee YN-560 III's en 1x Godox Witstro AD360 zo efficiënt mogelijk aansturen: dus maximale functionaliteit tegen minimale kosten. Voor de 568 en de Godox heb ik sowieso tranceivers nodig, dus de YN-622C-TX lijkt me nu de beste keuze. Ik kan dan m'n bestaande 622's gebruiken om alles te getriggered ter krijgen,  en de power van de drie Yongnuo's kan ik dan vanaf de camera instellen. Alleen weer jammer dat ik dan de twee 560's niet direct zonder tranceiver aan kan sturen, de al in flitser ingebouwde receiver doet dan dus niets. 

Volgens dit artikel moet je ze gewoon allebei kopen. Argh, ik wilde het gewoon simpel houden....