Specs Canon 1Dx mk II

1-2-2016 door Walther 

Na eindeloze geruchten zijn vandaag eindelijk de definitieve specs bekend geworden van de Canon 1Dx mk II. Zie bv bij DigitalRev en PetaPixel. Als ik de spec's mag geloven een beest van een machine, ik ben benieuwd wat hij in de praktijk gaat doen tegen de Nikon D5.
Zoveel fps vind ik persoonlijk dikke overkill, ik gebruik de 5D mk III en ook bij de 7D mk II nooit de maximale fps, het is gewoon niet mijn stijl van fotograferen. Ik volg het moment en druk max twee of drie keer af, ik kies bij sport meestal Low Speed continuous als AF mode. Van elke actie tientallen bijna dezelfde foto's uitzoeken is niet aan mij besteed. Ik kan me er wel wat bij voorstellen als je als journalist pro sport fotografeert en je dat ene moment absoluut niet mag missen voor krant of publicatie. Qua prijs (verm ruim 6000 euro) ligt hij sowieso buiten m'n bereik, dat verdien je immers niet zomaar weer terug.
Sommigen vinden ook de 4K video optie helemaal geweldig, ik zou liever een uitgekleed model zien, puur voor fotograferen. Maar goed fotografen zijn ook nooit tevreden denk ik, iedereen gebruikt de tools weer op z'n eigen manier.  Eigenlijk ben ik meer benieuwd naar de 5D mk IV, als ze dynamisch bereik wat vergroten en de AF van de 7D mk II (of beter) daar in stoppen (en dat handige af mode selectie hendeltje), dan zou ik helemaal gelukkig zijn :)