BLOG 2021

Flex op de brug

31-5-2021 door Walther 

De zomer lijkt echt in aantocht nu, een mooi moment voor een flex shoot met Donika! Het was even een wandeling met de bolderkar vol gear, maar zeker een gave locatie! Over de zon heen geflitst met de Elinchrom ELB500 en wat shots met DJI mini 2 gemaakt. Mooi middagje, blij met de resultaten!


Donika Davids flexing
Flex op de brug, DJI Mini 2
Flex op de brug, DJI Mini 2

Droneview Makkum

15-5-2021 door Walther 

Blijft tof zo'n plek waar ik al jaren kom eens vanuit een ander perspectief te kunnen zien!

Foto 1

Foto 2

Tulpen Tour

26-4-2021 door Walther 

Altijd tricky de tulpen, op het moment dat je een goede locatie hebt gepot, kunnen we ze al lang weer getopt zijn op het moment dat je er weer komt om te shooten ;) Natuurlijk licht, geschoten met de 70-200.

Tulpen shoot met Donika

Tulpen

Spring is in the air

21-4-2021 door Walther 

Deze foto van Donika had ik nog niet eerder gepubliceerd omdat voor het wat preutse facebook en instagram vrouwentepels bedekt moeten zijn om daar niet geblocked te worden. Waarom dat zo ingewikkeld moet zijn is me nog steeds een raadsel: mannen, vrouwen (en ook degenen die het niet precies weten) hebben allemaal tepels toch? Flickr heeft het prima opgelost door met safety levels te werken, waarbij deze foto als 'moderate' gekwalificeerd wordt. Dat moet op andere platforms toch ook gewoon kunnen zou je zeggen?
Maar goed, voor social media moesten dus even wat extra grasjes erbij getekend worden om deze foto toch te kunnen posten. Door te deeplinken naar flickr kan hij in deze blog wel gewoon origineel 😇
Vorig jaar deze plaat geschoten in Friesland, een snelle shoot omdat het toch net wat frisser was dan het op deze foto lijkt. Geen flitsers deze keer maar mooi warm avondlicht en prachtige wolkenluchten.

Spring is in the air

Kwelderlandschap, Friesland

Freestyle op het Amstelmeer

7-4-2021 door Walther 

Op een doordeweekse dag even ontsnapt om freestylers vast te leggen op het Amstelmeer. Frisjes maar leuk om de 400mm 2.8 weer eens van stal te halen! Met Amado Vrieswijk en Ezri Heymans.

Amado Vrieswijk

Ezri Heymans

Lady in Red

31-3-2021 door Walther 

In coronatijden is niets open, maar buiten schieten kan gelukkig altijd!

Donika,lady in red

drone behind the scenes   Shooting, behind the scenes

Schoorsteenbrand

22-3-2021 door Walther 

Zomaar vertier in de straat na de avondklok: schoorsteenbrand bij de buren. Gelijk maar even de kans waargenomen de low light capabilities van de EOS R5 te testen en ook de eerste avondvlucht met de drone gemaakt, je blijft toch fotograaf nietwaar?
Twintig jaar geleden was het bij ons, en een stuk erger dan dit: we hebben een half jaar ergens anders moeten wonen en 80% van onze inboedel is verloren gegaan. Dit alles twee maanden voor de geboorte van onze zoon. Twee weken later was de cafébrand in Volendam en we realiseerden ons terdege dat we geluk hebben gehad, het waren bij ons alleen maar spullen...
Dus nog steeds groot respect voor deze mannen en vrouwen van onze brandweer die alles professioneel en koelbloedig fiksen!

Foto 1

foto 2   foto 3

Foto 4

Foto 5

Eerste inzet DJI Mini 2 drone

21-3-2021 door Walther 

Toch wel geinig als je met een drone je eigen behind the scenes foto's kunt maken 🙂
Ik verwachtte op voorhand geen wonderen van de fotokwaliteit van de DJI Mini 2 drone. Zo'n kleine sensor komt natuurlijk nooit in de buurt van de beeldkwaliteit die ik gewend ben van mijn Canon camera's. Maar met de nieuwe Super Resolution functie van Adobe Camera Raw valt er zeker nog wat uit te peuren.
De eerste inzet was een paar weken geleden bij een mooi dagje schieten voor AVM / VVM (waar ik normaal met mijn IT pet ipv met de foto pet kom). Mooi om eens van dichtbij te zien hoe deze mannen met grote machines omgaan trouwens! Ik verwachtte alleen behind the scenes foto's met de drone te maken, maar er bleken zeker wat bruikbare shots bij te zitten.
Voltijds dronepiloot ga ik niet worden, maar het blijkt absoluut een leuke toevoeging met wat andere perspectieven, ook handig voor het verkennen van urbex locaties schat ik zo...

drone foto 1

drone foto 2

50mm 1.2 portret

19-3-2021 door Walther 

Ik heb al erg veel met Donika geschoten maar het aantal portretten is op één hand te tellen. Daarom toch de Canon RF 50mm f/1.2L USM maar weer eens gepakt en geschoten tegen een achtergrond van gravity backdrops met licht van de Elinchrom ELB500 (snaplux modifiers). Bewust geen beauty licht / postprocessing en super blij met de ruwheid ervan en de pakkende blik!

Donika op 50mm

Nationaal Militair Museum

28-2-2021 door Walther 

Alle musea zijn dicht maar voor het Nationaal Militair Museum staan nog een paar interessante vliegtuigen buiten :)

Convair F-102A Delta Dagger

North American F-86 Sabre

Owning the place!

26-2-2021 door Walther 

Voor deze shoot had ik vooraf al wat op de locaties gegoogled natuurlijk, maar deze mega hal bleek in werkelijkheid nog imposanter dan ik dacht! Ondanks de schaal van alles hebben we toch een plaat kunnen maken waarbij zelfs dit enorme ding ondergeschikt is aan de attitude van het model. Super teamwork weer met Donika!
Geschoten met de Canon RF15-35mm en licht van de Elinchrom ELB500.

Donika owning the place

Behind the scenes
Voor het idee van schaal: als je goed kijkt zie je voor de deur nog een accupack en lampstatief.

Brutalisme in Nederland

24-2-2021 door Walther 

Brutalistische architectuur facineert me enorm, de lompe functionalieit ervan is gewoon op een bepaalde manier cool. Het heeft ook wel iets dystopisch vind ik altijd. Al sinds de Bond films hebben de schurken vaak van die inmens grote, brute onderkomens en laboratoria. Maar bv ook in Blade Runner 2049 heeft de überschurk weer zo'n super minimalistische betonnen ruimte. Superschurken hebben altijd de meest geweldige architecten lijkt het wel! In Nederland is er niet brutalistische architectuur te vinden, maar wie goed zoekt.... Schurken heb ik er niet aangetroffen overigens ;)

Brutalisme in Nederland

Brutalisme in Nederland

Zelfportret met vintage Eumig C3

3-2-2021 door Walther 

Snel zelfportret met een vintage camera die ik op marktplaats niet kon laten liggen vanwege de intrigerende looks ervan. Deze Eumig C3R is een in 1958 gemaakte 8mm cine camera. Hij heeft maar liefst drie lenzen die je naar wens op de juiste plek kunt draaien. Geen batterijen maar gewoon opwinden! Alles volledig metaal, ik ben echt onder de indruk van de bouwkwaliteit van dit ingenieuze en prachtig gemaakte apparaatje!

Geschoten met de Canon R5, Elinchrom ELB500 met snaplux octa en een gravity backdrops achtergrond. Super die eye AF op de R5 voor selfies trouwens!

Zelfportret met een vintage Eumig C3r.

Canon RF 15-35mm f2.8L IS USM

10-1-2021 door Walther 

Na ampel beraad heb ik mijn meest gebruikte lens, de Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM maar ingeruild voor de RF versie ervan: de RF 15-35mm f2.8L IS USM. In de praktijk gebruik ik mijn 5D mk IV alleen nog als backup camera en voor in het onderwater huis. De 24-70 en 70-200 EF versies zijn dan prima. Ik ben zuinig op mn gear, de EF zag er nog perfect uit. Ik kreeg een betere inruilprijs dan de boekwaarde bij kameraexpress en ik had ook nog recht op EUR 250 cashback vanwege de aanschaf van m'n R5. Geen redenen dus om het niet doen.
Door de EF groothoek in te ruilen op een RF versie kan ik nu zonder adapter schieten. Erg veel verschil tov zijn voorganger heb ik overigens nog niet bemerkt, die 1mm extra wijd merk je nauwelijks. Wel heeft deze de programmeerbare control ring. Maar omdat die nog niet echt in m'n vingergeheugen zit (alleen de 50mm heeft hem ook) doe ik daar nog niet veel mee. Het enige wat me verder opvalt is dat de lensdop aan de achterkant bij de RF lenzen er niet zo blindelings makkelijk opgaat als bij de EF lenzen. Toen de lens er eindelijk arriveerde (tante pos had weer eens zo'n moment) was er niet veel te schieten. Dus ik ben maar ff snel door hometown Putten gereden op zoek naar een plek voor de achtergrond voor een selfie. Op kantoor met dezelfde lens m'n voeten tegen een witte achtergrond geschoten en deze met fotoshop erin geplakt. Het was lang geleden sinds m'n 52 weken selfieproject, dus leuk om weer eens te doen!

Giant Down, Canon RF 15-35mm f2.8L IS USM