BLOG 2018

Ruhrgebied

Ter afsluiting van het jaar heb ik twee dagen in het Duitse Ruhrgebied geschoten met Donika. We schoten oa bij Landschaftpark Duisburg Nord en bij Zeche Zollverein. In de omgeving zijn en superveel en enorm grote fotolocaties dus de conclusie is dat we zeker nog een keer terug moeten!

Donika Davids @ Landschafspark Duisburg Nord


Tiger and Turtle – Magic Mountain


Donika @Beekhuizerzand

De samenwerking met Donika bleek geweldig in Antwerpen, gisteren hebben we daarom opnieuw afgesproken om te shooten. Dit keer was het beekhuizerzand in Harderwijk de bestemming. Het was 4 graden buiten en ondanks dat schoten we een foto alsof het zomer was, met het prachtige warme licht van de laatste zonnestralen: respect voor deze enorme bikkel en blij met het resultaat!

Donika Davids @ Beekhuizerzand, Harderwijk

Landgoed Mattemburgh

Voor een feest in de familie was ik ook even in huize Mattemburgh en daar trof ik deze bijzondere kunst aan.
Mattemburgh  Mattemburgh

Canon Experience Days 2018

6-11-2018 door Walther 

Afgelopen zondag heb ik samen met Sietse Jansen de Canon Experience days weer eens bezocht. Ik had niet het idee er nog wat te gaan leren, maar er zijn meestal wel wat coole settings om op los te gaan. Ook hebben we de kans aangegrepen om zelf de nieuwe Eos R ter hand te nemen.

Black light makeup

Verder hebben we nog even rondgeneusd op plekken waar dat eigenlijk niet helemaal de bedoeling was ;)
Park Spoor Noord

Fotoshoot Antwerpen met Donika

Gisteren ben ik de hele dag met de prachtige Donika op pad geweest in Antwerpen. Ik had een aantal locaties in mijn hoofd en had daar vooraf ook wat ideeën en timing bij bedacht. 's Ochtends heb ik eerst wat foto's gemaakt bij de cursus flying trapeze door Ell Circo D'ell Fuego in Sportoptia, daarna zijn we samen de stad doorgesjeesd op jacht naar de ultieme plaat. Uiteindelijk hebben we op één na alle bedachte locaties kunnen bezoeken. Terplaatse kwamen we er bij toeval achter dat Antwerpen ook een china town heeft, dus ook daar hebben we nog wat geschoten 's-avonds.
Met de professionaliteit van Donika liep alles super vlot, geweldig hoe ze zich zonodig op de bijrijdersstoel onderweg naar de volgende locatie al in een andere outfit wurmde :)
Ik kon helemaal los met diverse combinaties van natuurlijk licht en flitslicht, zij op allerlei coole poses en passende outfits voor de locatie. Beide zijn we super tevreden over wat we hebben kunnen maken samen, een gezellige en productieve dag die weer tot veel nieuwe inspiratie heeft geleid!

'Waiting' met Donika Davids, station Antwerpen-Centraal
"Waiting" @ Station Antwerpen-Centraal

China town met Donika Davids
Chinatown Antwerpen

The Real Trip 2018

17-9-2018 door Walther 

Wat was het weer vet, The Real Trip 2018, qua aantal deelnemers het grootste windsurfevent van Nederland! Na een aantal jaren magere wind hadden we vrijdagavond, zaterdag èn zondag voldoende wind om 4 races bij de volwassenen en maar liefst 15 races voor de kids te varen.
Qua eventfotografie zit voor mij elke uitdaging er in: sport, actie, sfeer, livemuziek en feest! Het hele arsenaal kan in actie komen, 400mm tele voor de verre actie, de 24-70 en 70-200 voor de actieshots vanaf de rib, nimar onderwaterhuis voor de kids races, elinchrom flitsset voor wat extra pep bij de buiten shots, 85mm 1.4 voor feest en band etc...
Op de zaterdag en zondag waren ook collega fotografen Jeroen Helmers en Jan Peter van Popta aanwezig waardoor we dit jaar ook een aantal hele toffe drone foto's hebben. Ik ben kapot nu, maar hier kan ik weer een jaar op teren!

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Arrianne Aukes in Makkum, Friesland bij The Real Trip 2018

Party bij The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Bruiloft Jan en Inge

10-9-2018 door Walther 

Bruiloften schiet ik niet veel, ik hou domweg niet zo van zwijmelen of andermans zoetsappigheden. Bruidsfotografie is dan ook niet helemaal mijn ding en ik beperk het dan ook maar tot maximaal één bruiloft per jaar. Met Inge had ik al supertof samengewerkt tijdens de sportmarathon, ze is lekker direct en expliciet en Jan bleek ook lekker nuchter. Na ampel beraad en het feit dat ik behoorlijk de creatieve vrijheid kreeg, besloot ik toch maar ja te zeggen toen ze me vroegen. Ter voorbereiding zijn we eerst een keer samen op de trouwlocatie wezen kijken om even een beeld te krijgen van de situatie ter plekke.
Afgelopen zaterdag was het zover, ik ben er de hele dag vanaf het aankleden tot het feest 's avonds bij geweest. Het bleek behoorlijk intensief want je wilt niks missen, voor bepaalde momenten is er immers geen tweede kans om het moment opnieuw te vangen. Naar hen en de gasten wil je de kalmheid zelve zijn, maar intern was ik continu bezig met het tijdschema, de beste positie en flashsettings voor de situaties die gingen komen. Ook enig improvisatietalent bleek noodzakelijk vooral toen bepaalde ingestudeerde loopjes in de praktijk een stuk sneller werden uitgevoerd ;)

Jan en Inge

De ontvangst, ceremonie, diner en feest waren gelukkig op één prachtige locatie: de Mariënhof in Amersfoort. Dat maakte het voor mij logistiek gezien een stuk rustiger. Ik kreeg keurig een eigen ruimte voor m'n gear en om tussen de bedrijven door accu's te laden, memorycards te backuppen en foto's te bewerken. Complimenten voor de professionaliteit en vriendelijkheid waarmee alles geregeld werd daar, een aanrader!

Binnentuin trouwlocatie De Mariënhof Amersfoort

Was het tof? Ja het was toch wel gaaf om te doen, je bent toch getuige van een aantal hele intieme momenten en dat deed me meer dan ik had verwacht! Ik heb niet de ambitie om dit veel vaker te gaan doen. De wetenschap dat ik het kan, maar ook dat ik het niet hòef te doen is prima :)
Wat ik het minst leuk vond is dat ik regelmatig van gasten verzoeken kreeg om een bepaalde foto te maken. Een aantal verzoeken heb ik beleefd geweigerd. Iemand had tijdens het feest de schoenen van Inge bemachtigd, of ik daar ff een foto van wou maken? Eeh nee. Of ik van iemand ff een hele chille tinder profielfoto wou schieten?! Nou nee dus. Een aantal vragen als 'wil je van ons gezin/onze groep een foto maken' heb ik wel gedaan, maar vooral geplaybacked, gheghe.
Tips worden gewaardeerd maar ik leg liefst de spontaniteit vast en maak daarbij mijn eigen beeldkeuzes, dàt is uiteindelijk ook waarom ik door Jan en Inge ben gevraagd :) Bedankt voor jullie vertrouwen in mij Jan en Inge, het was een hele verantwoordelijkheid maar zeker ook een eer om jullie prachtige dag op mijn manier vast te mogen leggen!

Jan en Inge, party!

Fotoshoot met Donika

20-8-2018 door Walther 

Behoudens wat workshops hier en daar doe ik zelf niet veel één op één model shoots. Ik wil graag mooie platen maken maar ik heb domweg niet zoveel met fashion. Na een bewezen goede klik met Donika tijdens een workshop eerder dit jaar had ik weer met haar afgesproken. Zo kwam het dat ik in m'n favoriete Makkum de prachtige Donika meermaals voor de lens kreeg. Sietse Jansen was m'n broodnodige licht assistent: het waaide flink en de 1.30m octabox was zonder statief niet blijven staan. Super ontspannen hebben we een paar hele toffe platen kunnen maken, ondanks de muggen en boze mieren op de locatie van de shoot. De elinchrom ELB500 voldeed uitstekend, zeker voor herhaling vatbaar!
Donika

Donika

Reuzen Royal de Luxe

18-8-2018 door Walther 

Gisteren de reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden bezocht. Het was veel te druk om de platen te kunnen maken die ik had willen maken, maar in goed gezelschap was het zeker de moeite waard om er even te kijken!
Reuzen van Royal de Luxe Leeuwarden

Workshops Makkum

3-8-2018 door Walther 

Zo, het zit er op, deze week twee fotoworkshops gegeven op de Holle Poarte in Makkum, een Nederlandse groep en een Duitse groep. Een beproeving want het was zo heet dat m'n meebrachte dino fotomodellen bekant smolten van de hitte ;) Super tof om te doen en leuk te horen dat de deelnemers erg enthousiast waren. Volgend jaar misschien nog maar eens doen dit!

Total Agri Beachpull 2018

15-7-2018 door Walther 

Gisteren op uitnodiging van Kolmer Elektromotoren de Total Agri Beachpull 2018 kunnen bezoeken. Kolmer is een van de sponsoren van het Puttense pullingteam The Riddle. De beachpull schijnt een van de grotere tractor pulling events in Nederland te zijn. Het wordt al jaren in Putten georganiseerd maar ik was er nog niet eerder geweest. Ik heb op zich zelf niet heel veel met tractoren of landbouwmachines maar het is altijd leuk om te zien als mensen hun ziel en zaligheid in een hobby stoppen. Zeker leuk om een keer de sfeer te proeven dus. De grootste uitdaging bleek om een goede plek te vinden om fatsoenlijk te kunnen pannen zonder dat er een passerende bezoeker met blaadje bier door het beeld liep ;)
Total Agri Beachpull 2018

Total Agri Beachpull 2018 Een selectie van foto's staat weer op m'n Flickr pagina.

Bello Festival 2018 Stoomtram Hoorn Medembik

10-7-2018 door Walther 

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens met mijn vader op pad geweest: we hebben samen het Bello festival bezocht. De Stoomtram Hoorn-Medemblik bleek 50 jaar te bestaan en voor de gelegenheid was ook te Stoomstichting Nederland present met de Baureihe 01 en 65. Ik heb altijd een zwak gehad voor oud industrieel erfgoed en het was dan ook erg leuk om even rond te knorren op zoek naar mooie locaties om te fotograferen. Samen een bakkie doen met m'n ouwe heer, prachtig zonnetje erbij, helemaal top!
Bello festival 2018 Station Medemblik

Bello festival 2018 Baureihe 65

Een selectie van foto's is te vinden op op m'n Flickr pagina.

Puttense Sportmarathon 2018, eerste reactie

1-7-2018 door Walther 

Gisteravond thuisgekomen van een ruim 26 uur continu fotograferen van de Puttense Sportmarathon (met slechts een half uurtje slaap). Geen tijd gehad om social media bij te houden maar ik heb enorm genoten en ben blij met de resultaten van de eerste foto's. Dankzij assistentie van makker Danny van de Bor van Fixxo (die als voice activated lightstand, praatpaal en timekeeper functioneerde) kon ik dit jaar bij veel foto's flitsen en echt mooiere foto's maken dan voorheen!
Respect voor alle sporters, organisatie en supporters die ondanks de hitte toch het maximale gegeven hebben! Even bijkomen nu en de komende tijd nog maar eens neuzen wat er verder nog aan interessant materiaal tussen zit!

Canon EF 85mm f1.4 L IS USM

8-6-2018 door Walther 

Hij stond al langer op mijn lijstje maar inmiddels heb ik toch de Canon EF 85mm f1.4 L IS USM maar aangeschaft. Eerste indruk: zeer scherp en een hele snelle autofocus. Ik denk dat deze lens zeer universeel inzetbaar gaat zijn. Portretten, livemuziek en indoor sport. Maar eens goed aan de tand voelen bij de komende Puttense Sportmarathon!

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III

7-6-2018 door Walther 

Vandaag zijn de specs van de nieuwe Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III naar voren gekomen. De mk II was al een topper, ik zie eerlijk gezegd nu nog geen enorme verbeteringen tov de mk II. Het lijkt dus meer een refresh dan een echte update. De tijd zal het leren.... bron: Canon Rumors