BLOG 2016

Feisol TT 15 mk II mini statief

1-12-2016 door Walther 

Al lang ben ik op zoek naar een licht en klein ministatief voor long exposure opnamen. Bijvoorbeeld bij een citytrip of stadswandeling heb je niet altijd zin om een groot statief mee te zeulen. Helaas leveren brugleuningen. prullenbakken etc niet altijd de juiste hoek op.
Ik ben gek op lage standpunten en de fisheye dus een monster apparaat hoeft het nu ook weer niet te zijn.  M'n oude gorillapod is domweg te licht voor een flinke DLSR met grip, die zakt door z'n hoeven. Een echt alternatief was ik nog steeds niet tegengekomen, tot nu: het Feisol TT 15 mk II mini statief. Hij weegt maar 200 gram en kan toch 8 kg dragen! Superkwaliteit en voor het gebodene zeker niet duur: 79,00 euro.

FEISOL mini statief TT-15 mk II
Een stevig balhoofd hakt er weer in qua gewicht (en prijs) dus ik gebruik hem nu zonder balhoofd maar met een goedkope arcaswiss compatibele quick release (voor een appel en en ei op ebay gescoord). Door de verstelbare pootjes kan ik de meeste hoeken wel maken en ik gebruik toch vaak de fisheye. Ga ik bewust op pad voor long eposures, dan zeul ik m'n grote induro statief wel mee. Maar vanaf nu ben ik ook altijd klaar om toch wat te kunnen doen als de gelegenheid zich voordoet. Deze gaat mijn fototas niet meer verlaten! 

Horror fotografie weekend

Vannacht heb ik een supervette workshop gevolgd. Georganiseerd door Draumlist in de stad van Cahen met modellen Bobby en Ruby en de photoshop geeks Clifton Lofthouse en Dracorubio. Jospeh Parry maakte creepy beelden. Toffe mensen, super sfeertje en erg gaaf dit een keer 's-nachts te doen!
horror fotografie week

Godox V860IIc

Ik was al langer op zoek naar vervanger m'n reportager flitser: ik werd knettergek van die enorme verzameling AA accus (eneloop) die je moet opladen voor een flitser met een aantal 622 triggers. Ik was al superblij met de accu's van de AL360 die nooit op lijken te gaan. Nu heb ik eindelijk uit de godox stal ook een oplaadbare reportageflitser + extra accu erbij gescoord: de V860IIc. Nu kan ik dus ook alles met één godox trigger aansturen!

godox v860IIc flitser

Killer Heels

27-9-2016 door Walther 

Dit idee voor m'n 52 weken project had ik al even in mijn hoofd en had er al langer geleden eens contact over gehad met Sandra, the one and only voetbalmoeder-in-high-heels. Het leek Sandra toen ook een leuk idee en gaf al aan graag mee te willen werken. Afgelopen zaterdag realiseerde ik me dat het wel eens een van de laatste warme zomeravonden zou kunnen zijn, dus snel een locatie gezocht om dit shot ten uitvoer te kunnen brengen. Gelukkig kon Sandra ook dus het moest er maar van komen.
Wel een wat vreemde situatie om ergens aan de rand van een bos in het schemer af te spreken natuurlijk, maar een verzameling uitgestalde statieven en flitsers maakte het toch nèt iets minder obscuur voor de toevallige passant. Dikke pret en een gave plaat tot gevolg, het werd de eerste selfie uit de serie waar ik niet alleen op sta :)M'n reguliere statief kon niet laag genoeg voor dit shot en de gorillapod bleek wel wat te wiebelig voor een zware camera met grip en lens. Puntje van aandacht dus, de remote control via wifi op de smartphone werkte wel perfect voor deze situatie.
Sandra nogmaals super bedankt voor de leuke samenwerking! 

The Real Trip 2016

19-9-2016 door Walther 

Zo dat was weer een memorabel weekendje! Dit jaar was ik niet alleen met fotografie actief voor The Real Trip, maar vanuit Connectropy ook met de backend voor de ranking software. Supercool om nu op de app te kunnen zien wie er inmiddels gefinished is terwijl wij nog met de rib bij de rondingsboei lagen! Ik kon ook even helemaal los met de 5D mk IV op de meest uiteenlopende licht condities, een foto album met de voor mij meest aansprekende platen volgt later op de site.
Een prachtig verslag van het event staat op windsurfing.nl. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

Calibratie mkIV

15-9-2016 door Walther 

Vandaag met de nieuwe 5D mk IV naar chipclean geweest om m'n lenzen te laten calibreren. Geen overbodige luxe want bijna alles bleek een flinke front focus afwijking te hebben. Het is een uurtje sturen naar Chipclean in Heumen, maar het was weer de moeite waard. Ik kon gelijk Ton de primeur van de eerste 5DmkIV geven :)

 

The Real Trip 2016, nog een week te gaan!

9-9-2016 door Walther 

The Real Trip, nog maar een week te gaan. Het wordt weer een uitputtingsslag, want ik wil ALLES vastleggen, maar ik heb er weer enorm veel zin in #TheRealTrip2016 !

Workshop Lara Zankoul

5-9-2016 door Walther 

Afgelopen weekend heb ik een tweedaagse workshop van de Libanese fotografe Lara Zankoul mogen volgen. Erg gezellig en wederom perfect georganiseerd door Draumlist met assistentie door Roderique aka Dracorubio. Weer veel ideeën opgedaan en ondertussen nog m'n wekelijkse selfie kunnen schieten in het gebouw van de Nieuwe Stad. Top weekendje zo!

Flyboarden bij opening resort Poort van Amsterdam

21-7-2016 door Walther 

Bij de opening resort Poort van Amsterdam in Uitdam heb ik afgelopen zondag en maandag ea mogen schieten. De Nederlandse artiesten waren niet helemaal mijn ding: de foto's zijn prima geworden hoor, maar het levenslied is domweg niet mijn stijl van muziek. Wel een paar leuke shots kunnen maken van de flyboard demo's door flyboard success.
 

Puttense sportmarathon 2016

26-6-2016 door Walther 

Zo de Puttense sportmarathon 2016 zit er op. De sfeer was weer geweldig en na 30 uur fotograferen met tussendoor een enkel uurtje slaap op de bank voel ik me minstens net zo gesloopt als vorig jaar. De tijden/locaties met de Meeuwen als uitvalsbasis lagen dit jaar voor mij wat gunstiger zodat ik iets minder als een idioot heen en weer hoefde te rijden om zoveel mogelijk sporten te vangen. Helaas heb ik wel een aantal sporten gemist, niet omdat ik er niet was, maar omdat ze eerder klaar waren dan gepland (dus geen tafeltennis, krachtcircuit of mountainbiken dit keer). Onbegrijpelijk dat als half Putten naar de sporthal van de Meeuwen moet, twee cruciale rotondes waren afgesloten trouwens?!

Qua fotograferen was het weer een titanenstrijd. Ik streef voor mezelf toch naar een bepaald kwaliteitsniveau, maar door vermoeidheid en logistiek moet je hier en daar toch concessies doen. Normaal zou je bepaalde zaken met meerdere flitsers willen uitlichten maar ja.... Het voetballen 's-nachts viel zo ongeveer in de categorie onmogelijk: iso 12800 met f2.8 en een sluitertijd van 1/200, meer licht was er domweg niet. En dat is toch echt te weinig om snelle actie redelijk vast te leggen. Door wat experimenten (en hier een daar een aardige deelnemer als flitsassistent) heb ik wel wat leuke opnames kunnen maken 's-nachts, oa van atletiek. Ook het bowlen is normaal een drama om te fotograferen: geen ruimte om te staan waar je wilt staan met belabberd licht en dan nog maar te zwijgen over zwembad, spinningruimtes etc. Door de regen werd het eindspektakel op het laatste moment naar binnen verplaatst en ook dat is qua licht niet ideaal natuurlijk: een grote ruimte die je niet goed met één flitser uit kan lichten. Tot overmaat van ramp hielden m'n batterijen er mee op, dus ik heb het hele binnengebeuren zonder flits moeten fotograferen :(

Maar goed, ik heb zeker een paar echt mooie platen kunnen maken, de komende dagen nog maar eens kijken wat er verder nog tussen zit..... In mijn camera schiet ik alles op neutral en elke foto wordt netjes nabewerkt: dat kost tijd en ik ben uiterst kritisch en selectief. Op m'n flickr stream hier de eerste van de kids en de volwassenen. Zodra ik een wat completere set heb, plaats ik ze onder de fotosets en ze zullen uiteraard ook verschijnen op de facebookpagina en website van de Puttense Sportmarathon.

 

Tijdens m'n persoonlijke marathon op jacht naar de mooiste platen heb ik wel enorm genoten van de sfeer en sportiviteit, fantastisch dat dit evenement elk jaar weer groeit, top! Op naar het eerste lustrum van de vernieuwde sportmarathon volgend jaar!

 

Workshop fotografie

23-6-2016 door Walther 

Zo, de eerste workshop zit er op! Ik had een leuke leergierige groep gisteravond en een groepje van 8 blijkt precies goed. Leuke reacties uit de groep ontvangen en zelf heb ik er ook enorm van genoten om wat van m'n enthousiasme en kennis te kunnen delen. Na de zomer ga ik zeker nog een paar organiseren en ik heb ook al wat ideeën voor een vervolg workshop waar ik wat meer de diepte in kan gaan. Wordt vervolgd!

52 Creatieve zelfportretten:vliegles!

27-5-2016 door Walther 

Deze week besloten maar eens vliegles te geven:

Vliegles
Behind the scenes: ik had mezelf 's-avonds in de Arkemheense polder gefotografeerd maar ik had daar geen flitser bij me. De wolkenachtergrond was wel goed bruikbaar, maar ikzelf te donker. Daarom alleen de achtergrond gebruikt en mezelf thuis opnieuw gefotografeerd tegen een witte achtergrond. De kip aan een werphengel geknoopt (best een vreemd gezicht trouwens) en deze met wat sateprikkers in een iets minder compacte houding geforceerd. Hier de beelden, de rest is photoshop...

vliegles, behind the scenes

De rest van serie staat in dit album, toelichting van het project hier.

Workshop!

17-5-2016 door Walther 


Ik was het al veel langer van plan, maar nu gaat er ook echt van komen: ik ga ook workshops fotografie geven! Ook mijn eigen kennis heeft immers ook een flinke boost gekregen door regelmatig workshops te volgen bij fotografen die ik bewonder. Vaak kies ik een specialisatie die net iets buiten m'n comfortzone ligt. Hiermee gaat je techniek veel sneller vooruit dan door het kopen van de nieuwste gear.
Ik deel m'n kennis graag in mijn eerste workshop basis workshop fotografie  zie ik je daar?

Buitengewoon Putten 2016

19-4-2016 door Walther 

Gisteren is hij geïntroduceerd bij WCP, de glossy Buitengewoon Putten, met redelijk wat fotowerk van mijn hand. De uitgave is een initiatief van WCP en VVV Putten+, vormgeving door Arxx/Spirion en druk/aquisitie door BDU media. De komende dagen wordt deze huis aan huis verspreid. 

   

Op flickr een greep uit het fotomateriaal wat ik hiervoor maakte.

Weg met de winterbanden

7-4-2016 door Walther 

Ik heb ooit online ergens wat gemanipuleerde foto's van een zwevende citroen DS gezien: met z'n prachtige lijn dè auto om zonder wielen te zien! Dat inspireerde me om ook voor m'n 52 weken project eens zoiets te proberen: tijdens een prachtige buienlucht in de polder schoot ik deze foto. Daarna kwam er nog flink wat photoshop aan te pas om de wielen weg te krijgen en daarbij ook de carrosserie nog enigszins geloofwaardig te houden. Al met al redelijk tevreden over het resultaat.